Inloggen

Over die vraag dachten wij na. Knippen is namelijk niet iets wat je even snel in de vingers krijgt. In ieder geval niet het soort dat men in een professionele kapsalon ontvangt. Maar er zijn ook  mensen die tevreden zijn met een kapsel op basis van redelijk eenvoudige kniptechnieken. Met dat idee voor ogen hebben we een eenvoudige knipcursus opgezet, die je volledig online kunt volgen.

Een eenvoudige knipcursus: wat leer je?

Samen met professioneel kapster Jannadine dachten we na over de inhoud van onze eenvoudige knipcursus. Op basis van haar ervaring kwamen we als snel tot een selectie haarmodellen waar het vaakst naar gevraagd wordt. Binnen deze selectie onderzochten we of het ook haalbaar is om zo’n model te knippen met alleen de basis kniptechnieken. Zo ontstond de inhoud van onze cursus:

Dames/meisje

  • Lang haar één lengte knippen
  • Lang haar met lagen knippen
  • Haar op schouder lengte knippen
  • Lange boblijn knippen
  • Kort haar knippen
  • Pony knippen (recht en schuin)

Heren/jongen

  • Opscheren
  • Gedekt knippen en contouren
  • Bovenkant knippen

Bonus

  • Uitgroei verven

Hoe gaan we te werk?

Bij elk onderwerp vind je een video. In de meeste gevallen zie je hoe we het desbetreffende haarmodel op een echt persoon knippen. In enkele gevallen leggen we de techniek uit op een pop. Stap voor stap doorlopen we het proces; van het moment dat je het haar opsteekt tot het moment dat je de laatste lok knipt of opscheert. Naast dat we laten zien hoe je een bepaald haarmodel knipt, schenken we ook extra aandacht aan enkel kniptechnieken in aparte instructievideo’s. Veel van deze inhoud hebben we ook beschreven in een handleiding, deze kun je downloaden in PDF-formaat.

Leren knippen waar en wanneer jij wilt

Toegang tot de video’s krijg je wanneer je je aanmeldt voor onze eenvoudige knipcursus. Je ontvangt inloggegevens en kunt vervolgens online inloggen en starten waar en wanneer jij wilt. Het werken met online video’s biedt daarnaast ook het volgende voordeel: je kunt ze zo vaak kijken als jij wilt en pauzeren of terug spoelen wanneer jij wilt. Zo kun je eindeloos en in jouw tempo oefenen.

Een eenvoudige knipcursus met extra’s

Iedereen is anders, dat betekent ook dat de één genoeg heeft aan de instructievideo’s. De ander kan echter wel een extra steuntje in de rug gebruiken. Daarom bieden we de optie om de cursus + extra hulp van Jannadine aan te schaffen. In deze vorm is er ruimte voor persoonlijke vragen aan en advies van professioneel kapster Jannadine. Verder bieden we bij het aanmelden voor onze eenvoudige knipcursus ook de optie om basis knipbenodigdheden aan te schaffen;  zowel losse onderdelen als een totaal pakket. Zo weet je zeker dat je met het juiste materiaal werkt.

Twijfel niet langer en ga ervoor: we got your back!

Het belangrijkste doel van deze cursus is om jou zelfvertrouwen te geven. We hopen dan ook dat deze toelichting jou de moed geeft om daadwerkelijk te starten. Leren knippen is een uitdaging, maar echt niet onmogelijk. Als jij de goede motivatie hebt kan jij deze basistechnieken onder de knie krijgen. Meldt je dus direct aan voor onze eenvoudige knipcursus: Knippen zonder kapper

Nog meer blogs gericht op het verder ontwikkelen van jouw kappersvaardigheden:

 

error: Content is protected !!