Inloggen

Het is een veel gestelde vraag: zou ik mijn haar in laagjes knippen of mijn haar op één lengte knippen? In dit blog helpen we je bij het geven van een advies. Daarnaast delen we ook handige tips voor een succesvolle creatie van deze haarmodellen. Het doel? Dat jij als lerende kapper zelfverzekerder in je schoenen staat.

Haar op één lengte knippen

Bij te dun haar heb je weinig ruimte om lagen te creëren. Kies je toch voor deze optie dan loop je het risico dat de onderkant te dun zal worden. Dat wil je niet. Helemaal niet als degene in de stoel juist behoefte heeft aan dikker haar. In dit geval is het advies om het haar op één lengte te knippen. Kies ook voor dit model als degene in de stoel vaak een vlecht draagt. Met lagen in het haar wordt dit lastig, omdat het haar er tussenuit zal springen.

Haar in laagjes knippen

Het tegenovergesteld van hierboven kan ook het geval zijn: iemand ervaart juist dat het haar te dik is. In dit geval kun je meer lucht in het haar brengen met laagjes. Kies ook voor dit model wanneer iemand krullen of een slag heeft. Deze krijgen zo een extra boost en komen verder tot leven. Een voorwaarde is wel dat het haar van zichzelf al en slag of krullen heeft. Deze kun je niet zomaar laten ontstaan door het aanbrengen van lagen in het haar.

Van cruciaal belang

Mocht je van plan zijn om zelf de schaar op te pakken en haar in laagjes te knippen of haar op één lengte te knippen, dan geven we je graag de volgende tips mee.

Tip 1: ga je degene in de stoel voorzien van een kapsel met één lengte dan is het van groot belang dat je recht knipt. De stand van de vingers zijn nu alles bepalend. Houdt je je vingers iets scheef, wordt het kapsel automatisch ook scheef. Probeer ze dus zo recht mogelijk te houden. Verder raden we ook zeker af om voorbij je tweede vingerkootje te knippen. Niet alleen omdat de kans dan groter wordt dat je jezelf in je vinger knipt, maar juist ook omdat dit de kans vergroot dat je scheef gaat knippen.

Tip 2: kies je voor het aanbrengen van lagen, zorg er dan voor dat je de onderkant zo vol mogelijk laat. Dat is de reden dat je in dit geval je vingers niet horizontaal maar diagonaal houdt. De onderkant kan daarbij losvallen, dat is niet erg.

Tip 3: bij het aanbrengen van lagen stel je jezelf ook altijd de volgende vraag: hoe kort mag de bovenste laag mag worden? Zo kun je ervoor kiezen om bovenste laag in het haar niet te kort te knippen. Op die manier is de kans het kleinst dat de onderkant van het haar te dun wordt. Verder wil je de bovenste laag ook niet te kort knippen wanneer iemand graag een staart draagt.

Hopelijk kun jij nu een goede overweging maken en wordt het kiezen voor haar in laagjes knippen of haar op één lengte knippen eenvoudiger. Wil je precies weten hoe je deze modellen in het haar kunt aanbrengen? Leer knippen via onze online eenvoudige knipcursus: Knippen zonder kapper.

Veel knipplezier!

Nog meer blogs om jouw kappersvaardigheden verder te ontwikkelen:

 

error: Content is protected !!